Calisthenics

Calisthenics este o forma de antrenament ce se bazeaza pe gimnastica si exercitii cu greutatea corpului. Fiind un concept destul de vechi  (inainte de existenta  ganterelor si a salilor, exercitile cu greutatea corpului erau singura metoda de antrenament), acesta a fost mediatizata destul de mult in ultimul timp, fiind relansat ca un lucru nou.

exercitii

Datorita specificului exercitilor, acestea vizeaza mai multe grupe de muschi , antrenandu-le pe toate in acelasi timp fata de izolarea grupelor de muschi intalnita atunci cand lucram o singura grupa de muschi. Baza acestor exercitii este abdomenul, deoarece aceasta zona este cea mai solicitata. Exercitile prezinta un grad ridicat de dificultate generat de nivelul de forta necesar pentru a executa exercitii complexe cu greutatea corpului.

Calisthenics, pe scurt, reprezinta variatii diferite ale exercitilor simple: de la flotari normale la flotari cu o mana, cu bataie la spate si asa mai departe. Acest gen de exercitii urmareste crestea fortei necesare pentru a ne putea ridica greutatea corpului prin progres. ( Am sa postez si eu un program pentru incepatori pe care il poti face chiar la tine in casa)

exercitii 2

Deoarece bara de tractiuni este esentiala in Calisthenics, ne putem astepta la o forta bine dezolvtata atat in brate cat si in muschii spatelui. Picioarele nu sunt nici ele neglijate:  o persoana care are deja o perioada destul de lunga in care s-a antrenat in acest stil, trebuie sa fie in stare sa faca o genuflexiune intr-un picior, ceea ce e chiar mai greu decat pare.

123123

Deci daca vrei sa faci flotari in maini, tractiuni fara numar, genuflexiuni si tot felul de flotari traznite, Calisthenics este pentru tine.

Leave a comment