Cum sa slabim sanatos – Partea II

Acum ca am discutat despre rolul macronutrientilor si despre cum sa ii calculam, astazi vom vorbi despre ce este bine sa mancam si ce nu.

Nutritie partea II 4

Ce putem manca?

Daca ne aducem aminte, am mentionat de grasimi si de carbohidrati de doua feluri:  carbohidrati cu asimilare lenta si cei cu foarte mult zahar iar pentru grasimi avem grasimi nesaturate si saturate.

Carbohidrati :

Carbohidratii buni ii putem lua din legume care sunt pline de fibra. Acesti carbohidrati sunt asimilati lent, ceea ce ne intereseaza. In mare parte, excesul de zahar in sange, duce la o crestere a insulinei in sange care nu ne este folositoara atunci cand incercam sa slabim. Cand fortam organismul sa arda grasimi, el foloseste energia eliberata de carbohidrati in loc sa arda din grasime, de aceea nu este suficient sa ne antrenam la potentialul nostru maxim daca neglijam ce mancam.

Grasimi:

Ce ar fi daca am elimina grasimile complet din dieta noastra? Pai nu ar fi prea bine deoarece acestea sunt vitale pentru organismul nostru, in schimb putem sa alegem ce fel de grasimi mancam pentru a maximiza efectul de slabire.

Grasimile pot fi impartite in doua categorii : saturate si nesaturate.

  1. Grasimile nesaturate sunt grasimile pe care le vrem cat mai mult in dieta noastra. Aceste grasimi provin din uleiuri vegetale ( ulei de masline). Aici regasim si vitaminele Omega 3 in grasimea din peste.In mare parte, grasimile pe care le putem manca sunt cele din : avocado, masline,alune, nuciavocado
  2. Grasimile saturate (ridica nivelul colesterolului)  provin din lactatele grase, din carne grasa si din oua. Ce ne intereseaza este sa mancam cat mai putin din acestea, sa alegem carne cu cat mai putina grasime, sa mancam cat mai putina branza bogata in grasimi.

Processed with Moldiv

Am invatat in prima parte, care este rolul macronutrientilor si cum sa calculam minimul necesar pentru organism. Astazi am invatat cum sa ne alegem carbohidratii si grasimile potrivite pentru slabit. In partea urmatoare urmeaza sa vorbim putin despre cum putem tine statistica lor pe timpul zilei si de ce este important sa tinem un jurnal caloric atunci cand incercam sa slabim.

 

One thought on “Cum sa slabim sanatos – Partea II”

Leave a comment